nedjelju, 15. rujna 2019.g. s početkom u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću izvest će se predstava Skupljanje kostiju.

Riječ je o ratnoj monodrami u izvedbi dramske umjetnice Mladenke Gruice i KUU Sv. Kliment nastala na motivima potresnog svjedočanstva majke palog branitelja, pok. Grle Pedića iz Paljuva kod Zadra, koja ukazuje na neiscrpnu požrtvovnost hrvatskih majki onih koji su dale svoje sinove našoj Domovini.

Autorica je ovu monodramu posvetila svim braniteljima, nestalima i palima za našu Domovinu kao i njihovim majkama, onima koje još žive i onima koje nisu dočekale dan da njihovi  sinovi imaju dostojanstven grob. Na poseban način onima čije kosti još nismo skupili.

Monodrama je nakon  premijerne izvedbe studenog 2017. u Splitu te  HNK Zadaru  do danas izvođena bezbroj puta u Hrvatskoj i van njenih granica. Predstavu u Metkoviću organizira Udruga veterana 4.gbr povodom obilježavanja jubilarne 25.obljetnice akcije Zima 94 koja je provedena od 29. studenog do 24. prosinca 1994.

Foto: Radio Imotski