Na Neretvi od Kule Norinska do Metkovića veslala se danas 5. regata osmerca Neretva Open 2019. u organizaciji VK Neretvanski gusar i u suradnji sa Veslačkim savezom Dalmacije i Hrvatskim veslačkim savezom.

Na stazi dugoj 4,5 km nastupilo je 17 posada koji su veslali u tri divizije (starta), a ukupno najbrže je stazu izveslao osmerac VK Jadran Zadar (14:23,1).

Zadovoljni mogu biti i domaćini VK Neretvanski gusar koji je u različitim kategorijama osvojio srebro (veterani) i  broncu (otvorena). Zadranke su veslale bez konkurencije, Dubrovnik je slavio u kategoriji gradova, Split veterana, a Zagreb u mješovitoj.

Za srebro za Neretvanski gusar osvojili su Jurica Govorko, Goran Talajić, Svebor Gluščević, Vido Jeramaz, Matko Delija, Mario Bebić, Slobodan Medak, Joško Medak, korm. Ivan Obrvan, a broncu Mateo Vidović, Nikola Vugdelija, Marijan Filipović, Ivan Puljić, Nikola Petrušić, Marko Kevo, Rikardo Grzunov, Boris Cetinić, korm. Ivan Obrvan.

Svi rezultati…

Na 5. Neretva Open nastupili su veslački klubovi Jarun, Trešnjevka i Mladost i FER iz Zagreba, Jadran iz Zadra, Mornar iz Splita, Neptun iz Dubrovnika, Biokovo iz Makarske, Vukovar, domaćin Neretvanski gusar i gosti iz Toulousa (FRA).

Nakon utrka, druženje veslača je s Neretve preseljeno u izletište Adria u Badžuli gdje je bila dodjela medalja i ručak za sve sudionike regate.

Foto: VK Neretvanski gusar