Danas, oko 15 sati predsjednik Vlade RH Andreja Plenković posjetio Metković, a prije toga je bio posjetu Pločama. U pratnji premijera bili su ministri Damir Krstičević, Oleg Butković i Milan Kujundžić, zamjenica ministra poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žanom Marević. Dočekali su ga gradonačelnik Dalibor Milan sa suradnicima i načelnicima susjednih općina Kula Norinska i Zažablje.

Nakon 45-minutnog sastanka u prostoru Gradske knjižnice premijer i gradonačelnik su dali kratke izjave.

Premijer Plenković izjavio je nakon sastanka da su jasni ključni problemi za razvoj Metkovića, a to su: potrebno rasterećenje prometne infrastrukture, poboljšanje zdravstvene zaštite i brži rad na spojevima na autocestu.

Obećao je i da će Vlada voditi računa da cijeloj dolini Neretve svojim mjerama i proračunskim sredstvima nastavlja davati podrški.

Gradonačelnik Milan je naglasio da je Vlada RH podržala projekt povezivanja Metkovića s autocestom preko čvorišta Nova Sela (Čarapine). Riječ je o već poznatom projektu prema kojem bi spojna cesta Metkoivć-A1 išla kroz Prudsku dragu kojega je, kao Mostov amandaman na ovogodišnji Proračun RH, vladajuća većina u Saboru nedavno odbacila kao mogućnost spajanja autoceste s Pelješkim mostom. Milan je najavio završetak dnevne bolnice u Metkoviću u 2020. godini.

Nakon Metkovića premijer s pratnjom je otišao na sastanak u Opuzen, a potom će posjetiti gradilište Pelješkog mosta u Komarni.