Sinoć je galerija Gradskog kulturnog središta u Metkoviću bila dupkom puna. Premijerno se prikazivao igrano-dokumentarni film Gorana Matića o životu o. Ante Gabrića Preporučena posveta koji je nastao povodom 30. obljetnice smrti našega velikog misionara koji je umro 20. listopada 1988 u misiji u Mariapoliju (Indija).

Film je snimljen pod pokroviteljstvom Grada Metkovića, stoga se na početku premijere prisutnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan i sam redatelj i scenarist Goran Matić.

Suradnici u ostvarenju ovoga filma su pomoćnica redatelja Ivana Čarapina, snimatelj Ivan Petrov Ico, monataža Marin Veraja, ton majstor Tereza Sršen. Oca Antu u filmu uprizoruju Ivan Bebić i Ivo Veraja. U filmu sudjeluju još fra Ante Bilokapić, dr. sc. Ivan Jurić i akademik fra Andrija Nikić te kao naratori Ivana Čarapina, Leonarda Sršen i Ivan Bebić.

Udruga Mladih O. Ante Gabrića, koja djeluje pri SŠ Metković, upriličila je domjenak s hrvatskim i indijskim specijalitetima te humanitarnu akciju za obnovu škole u Mariapoliju u Zapadnom Bengalu (Indija) gdje počiva tijelo o. Ante Gabrića.