Ove godine se obilježava jubilej, 50 godina Župe sv. Nikole biskupa čija proslava je otvorena 15. rujna 2019. na blagdan Gospe Žalosne. Naime, toga dana 1969. tadašnji splitsko-makarski nadbiskup dr. Frane Franić potpisao je dekret o osnivanju nove Župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću.

Središnje obilježavanje ovoga jubileja bit će 6. prosinca kada se slavi zaštitnik župe sv. Nikola biskup kada će misno slavlje predvoditi nadbiskup Marin Barišić. Prije toga, 27. listopada, u crkvi sv. Nikole bit će đakonsko ređenje za Splitsko-makarsku nadbiskupiju među kojima će biti i naši Slavko Volarević i fra Ivo Rastočić.

Metković će dobiti relikviju sv. Nikole biskupa

U 50. godini postojanja Župa će dobiti relikviju sv. Nikole. Nadbiskup i metropolit Barija Francesco Cacucci, upravitelj bazilike sv. Nikole u kojoj se nalaze svečevi zemni ostaci, udovoljio je molbi splitskog nadbiskupa Marina i župnika don Davora te će svečeva relikvija u našu crkvu biti donesena 6. prosinca. Tada će biti blagoslovljen relikvijar i novi bočni oltar gdje će biti položena relikvija.

Donosimo cjelovit program proslave…