Naši najmlađi učenici, prvaši metkovskih osnovnih škola, danas su u pratnji roditelja prvi put kročili kroz školska vrata. Tako su na stvaran i simboličan način započeli novo životno razdoblje.

Prema običaju, u školi su ih dočekale njihove učiteljice, stariji učenici su izveli kratku priredbu a sve skupa su ih pozdravile ravnatelje Božena Nikoletić u OŠ Stjepana Radića i Žana Dodig u OŠ don Mihovila Pavlinovića.

U matičnoj OŠ Stjepana Radića ove je godine upisano 115 prvaša koji su raspoređeni u pet razreda: Njihove učiteljice su Marija Volarević, Dajana Marinović, Marijana Kljusurić, Aleksandra Lukić Skelić, Marija Ketini Hajny. U PŠ Mlinište upisano je 5 prvaša a njihova učiteljica je Ivanka Vuletić. Prije prozivke prvaša, petaši su saznali koji su njihovi novi razredi i razrednici.

U matičnoj OŠ don Mihovila Pavlinovića upisan je 81 prvaš koji su rasopređeni u četiri razreda. Njihove učiteljice su Tončika Popović, Nikolina Jerković, Katica Vladimir i Dragica Jerković. U područnim školama Vid i Prud po četiri učenika a njihove učiteljice su Linda Perleta Barišić i Sandra Krstičević.

Prije toga svoje nove razrednike upoznali su učenici petoga razreda.

Foto: OŠ don Mihovila Pavlinovića