Svoju prvu utakmicu u 2018. godini nogometaši ONK Metkovića odigrat će na Štruvinu 18. siječnja 2018. protiv aktualnog BH prvaka HŠK Zrinjski koji će u to vrijeme biti na prvom dijelu priprema u Međugorju.

Bit će to jedna od onih utakmica koje će se dugo prepričavati. Za trenera Jozu Veraju Mamu, kojemu je ovo posljednja sezona u trenerskoj karijeri, bit će to kruna karijere jer ulazi u okršaj s legendarnim Blažom Bakom Sliškovića, trenerom Zrinjskog. Napominjemo i to da je član Zrinjskog Mate Pehar koji je ponikao iz omladinskog pogona ONK Metkovića.

Kategorije klupskih škola nogometa su već odigravale prijateljske oglede dok će ovo biti prvi susret seniora. Tako će HŠK Zrinjski prvi put gostovati na desnoj strani grada Metkovića što će biti veliki mamac za publiku s obzirom da je Zrinjski aktualni BH prvak i sudionik prednatjecanja Lige prvaka.

Metkovskoj publici će biti posebno drago vidjeti i velikog Maria Maku Ivankovića koji je ujedno i najzaslužniji za ovu utakmicu. Maka je nekada bio član prvoligaša Neretve i pamtimo ga po golu kojega je zabio zagrebačkoj Croatiji (Dinamo) a koji je izravno odlučio tadašnjeg prvaka 1.HNL. Bilo je to 14. svibnja 1995. Neretva i Croatia su odigrali neriješeno 1:1. Strijelci su bili Maka Ivanković (8′) za Neretvu i Joško Jelčić (15′) za Croatiju, a prvak 1.HNL te sezone je bio splitski Hajduk.