RK Metković Mehanika je danas na svom parketu igrao s RK Solin utakmicu 3. kola Prve rukometne lige Jug koja je završila podjelom bodova 25:25 (13:11).

Večerašnja utakmica je imala i humanitarno obilježje. Sav prihod od prodaje ulaznica u iznosu od 6080 kuna, uvećan za donaciju Kuba od 2800 kuna, bit će doniran za potrebe liječenja Marije Dominiković.

Utakmicu je obilježila nevjerojatno dramatična završnica koja se nije dala naslutiti tijekom utakmice jer su Metkovci uglavnom vodili do 4 gola razlike. Istina, Solinjani su uspijevali nekoliko puta poravnati rezultat, a početkom drugog poluvremena i povesti s golom razlike (15:16). Međutim, Metkovci su uspjeli to nadoknaditi i opet stvoriti prednost koja ima je trebala jamčiti miran završetak utakmice. Ali nije bilo tako…

Šest minuta prije kraja vodili su 24:20 i onda nastupa kriza u realizaciji. Do kraja utakmice Metković postižu samo jedan gol, a Solin čak 5. U zadnjem napadu Solin ima priliku povesti, Metkovci se grčevito brane i tada u zadnjoj sekundi sudac svira sedmerac zbog obrane iz prostora. Tada na scenu nastupa junak utakmice vratar Darijan Bošković koji Solinjanima brani sedmerac, a Metkoviću bod.

Kod Metkovića najučinkovitiji je bio Cvitanović sa 7 pogotka, slijedi Kozina i Bezer s po 5, Obšivač 3, Koncul 2 te Buntić, Kolovrat i Marević s po 1 pogotkom. Kod Solina je najefikasniji bio Pojatina sa 7 pogodaka.

Treba napomenuti da Metkoviću nedostaje pet prvotimaca iz prošle sezone koji su promijenili sredinu što će evidentno biti problem u nastavku prvenstva. Ovi momci će morati dati i više nego sve od sebe da bi ponovili rezultate iz prošle sezone. Nadamo se tome i navijamo za njih!

Tablica nakon 3. kola:

RK Metković Mehanika u 4. kolu, koje će se igrati sljedećega vikenda, gostuje u Trogiru koji je jučer na svom parketu svladao Buzet 25:22.