U Pučkom otvorenom učilištu Ploče jučer je svečano otvorena samostalna izložba skulptura i fotografija Koraljka Grebena, Neretvanina iza kojeg se kriju fotografije, rukotvorine, suveniri u obliku replika starih dalmatinskih kućica i, ne manje poznatih, šizika, ribica izrađenih od palminih grana.

U zadnje vrijeme radi na skulpturama, brodovima od naplavina koje more izbaci na obalu ušća Neretve i sudjeluje u street artu kroz koji provlači vodeno morsku priču. Ovih mjesec dana morsku priču doveo je i u Ploče.

Stvaralačka paradigma Koraljaka Grebena je kritika ukazivanja, opominjanja, osvještavanja…Istom mjerom propituje i provocira koliko ravnodušnost i neučinkovitost sustava ponekad ostaje troma spam umjetnosti kao naracije, poruke ili preinake. Kod Grebena nema pasionske zanesenosti u stilizaciji estetičnog, budući da je produkt volumena i plastičnosti njegovih skulptura toga lišen. Greben nije zakoračio u svijet likovnosti da bi reprizirao viđeno ili umjetnički istrošeno. On se ne bavi reprintima, on je već svoj stil, rekao je Nikša Margeta, umjetnički fotograf.

Glazbeni ugođaj večeri pobrinuli su se DJ Kozma i Vedritunes. Izložbu Koraljka Grebena možete posjetiti do 10. studenoga 2018. godine.

Tekst i foto: Pučko otvoreno učilište Ploče