Uslijed udara bure u Splitu u Ulici Domovinskog rata na izlazu iz grada na cestu je pao jutros rasvjetni stup, no dva traka su prohodna za promet. Na Jadranskoj magistrali u Podstrani iza hotela Lav u pravcu Omiša uklonjen je odlomljeni viseći semafor, koji je prijetio padom.

Splitski vatrogasci nešto prije četiri sata ugasili su požar na Karepovcu. Zapalila su se naslagama drva, a na intervenciju je izašlo 12 vatrogasaca s pet vozila.

Na makarskom području udari bure dosežu 115 kilometara na sat pa je u prekidu trajektna linija Sumartin –Makarska. Na najvišem vrhu Biokova svetom Juri jutros je minus 13 stupnjeva i ima snijega.

U prekidu je i trajektne linija Drvenik-Sućuraj, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir, Prizna-Žigljen i Split-Rogač u prekidu sa polaskom iz Splita u 6:45 sati, kao i katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka i Vis-Split.
U prekidu je i katamaranska linija Jelsa-Bol-Split , a trajekt na liniji Prapratno-Sobra, na zahtjev lokalne zajednice, isploviti će iz luke Sobra za Prapratno u 16 umjesto u 15 sati.

Iz HAK-a upozoravaju kako je zbog olujnog vjetra za sav promet jutros zatvorena autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sva vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), kao i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Most doktora Franje Tuđmana u Dubrovniku zatvoren je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga, kao i na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) dodatno je zabrana prometa i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).