Metković je dobio u 10. kolu južne skupine Prve hrvatske lige Imotski u gostima, te napravio novi veliki korak prema plasmanu u jedinstvenu Hrvatsku Super ligu, koja će se formirati u sezoni 2021./22., a u koju će tri najbolja, dok će četvrti razigravati za isto, piše Dubrovački vjesnik.

Nakon prvog kruga bilo je 4:4 u Imotskom, potom je Metković dobio tri od pet disciplina na ‘gumama’ te mu je u zadnjem krugu trebao dobiti još dvije discipline. I dobio je, plus, uzeo je poen više – pet za konačnih 15:11. Metković je pobjedu u Imotskom izborio igrajući u sastavu: Andrija Ćorluka, Mate Ćorluka, Markica Dodig, Dubravko Dražeta, Matko Gabrić, Đorđe Grbić, Ivica Kaznačić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević, Antonio Prlaguzić, Mile Vidović i Karmelo Vučković.

Od dva preostala drugoligaša, Komolac je osvojio bod, i to u Putnikovićima protiv Otoka, dok je Hajduk izgubio u gostima od Bistona, lidera prvenstva. U Putnikovićima Komolac je uoči zadnjeg kruga vodio protiv Otoka s 11:7, trebala su mu tri poena u zadnje četiri discipline za pobjedu. Osvojio je samo dva, te je završilo 13:13. Tri discipline Komolac je izgubio minimalnim rezultatom. U prvom krugu Ante Farčić – Dinko Botica 8:9, te Mario Bajo Niko Sukno  Miroslav Jukić i Dario Radošević 4:5, te u zadnjem krugu Ante Farčić Andro Miljević – Dinko Botica Mladen Vuleta 10:11.

Još su za Komolac igrali Srećko Bajo, Branko Kežić, Marko Luković, Tripo Luković, Vlaho Monković, Pero Nadramija i Maro Soko.

U Bastu Hajduk je vodio 5:3 nakon prvog kruga protiv lidera, Bistona, koji je dobio svih pet disciplina na ‘gumama’, te mu je u zadnjem krugu trebao poen za pobjedu, a osvojio ih je šest, te ostvario uvjerljivu pobjedu, 19:7. U prvom krugu Damir Ilić je osvojio poen odigravši 8:8 protiv Ante Grančića u disciplini pojedinačno klasično, a po dva poena donio je par Nikola Mikulić Gracija Stjepčević, koji je s 8:2 dobio Mira Mihaljevića i Marina Ćubelu, te Miroslav Petković, koji je s 20:14 dobio Pera Ćubelu u bližanju i izbijanju u krug. U zadnjem krugu jedini je poene osvojio Josip Glavinić, koji je s 13:5 svladao u pojedinačno klasično Marina Miličevića. Hajduk je kod lidera igrao sa sedmoricom: Branko Ćubela, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Miroslav Petković i Gracija Stjepčević.

Piše: Tonči Vlašić/DV