U 11. kolu 1. HRL jug Metković Mehanika je večeras gostovala u Crikvenici. RK Dramalj Mornar, posljednja ekipa na tablici, je bio preslab suparnik Metkovcima (24:36).

Utakmica je protekla u potpunoj nadmoći Metković Mehanike te je u konačnici završila visokom pobjedom.

Na gostovanjima do sada ekipa nije izgledala dobro. Večeras su momci pokazali karakter i sav svoj potencijal. Sve što smo dogovorili u svlačionici je ispoštovano na terenu. Čvrsta i agresivna obrana na čelu sa izvrsnim vratarom Kozinom dala nam je mirnoću i brzu tranziciju prema naprijed. Lijepo je bilo vidjeti kompaktnost svih igrača u koje su se izvrsno uklopili i kadeti Cvitković, Zloić i Komazin. Čestitke i pohvale svim momcima na prikazanoj igri. Bilo ih je zadovoljstvo voditi večeras, izjavio je nakon utakmice trener Filip Romić.

Među Metkovcima najefikasniji su bili J. Bezer i H. Batinović s po 7 pogodaka, a kod domaćina Matija Car s 8 pogodaka.

Bio je ovo posljednji nastup Metkovaca u jesenskom dijelu prvenstva: s ukupno 17 osvojenih bodova nalaze se na drugom mjestu ljestvice. Prvoplasirana Ribola ima 18 bodova i utakmicu manje, ostaje joj odigrati zaostalu utakmicu s Kozalom. Trećeplasirana je ekipa Balić-Metličić sa 16. bodova.

rk Drugi dio prvenstva će početi 19. veljače 2022. kada je na rasporedu 12. kolo: Metković Mehanika će igrati u gostima s Gospićem.