U Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću današnjom utakmicom između RK Metković Mehanika i RK Gospić, koju su Metkovci zaključili uvjerljivom pobjedom (36:28), počela je nova sezona 1. HRL jug.

Igrači Metkovića su utakmicu počeli odlučno i poveli već u prvim minutama. Međutim, Gospićani su se pribrali i nisu dopuštali veliko rezultatsko zaostajanje sve do polovice prvoga poluvremena kada Metković odlazi na pet golova razlike, a do odlaska na odmor se ta prednost popela i na osam golova (18:10).

U istom ritmu su Metkovci nastavili i u drugom poluvremenu, serijom od 5:0 u 36. minuti došli su do čak 11 golova prednosti (22:11). Sljedećih deset minuta je Metković postigao samo četiri, a Gospić čak osam pogodaka (26:20). Trener Željko Čagalj je tada zatražio timeout nakon kojega Metkovci ponovno ulaze u ritam čvrste obrane i brzog prijenosa lopte do protivničkog gola.

Najefikasniji kod Metkovića je bio Dario Raguž sa šest pogodaka, od toga 5/5 u izvođenju sedmeraca, slijedi M. Marić s pet pogodaka. Kod gostiju je najefikasniji bio Šime Markić s devet pogodaka, ujedno je bio i najbolji strijelac utakmice.

U 2. kolu 1. HRL jug, koje se igra 9. listopada, Metković Mehanika će gostovati kod riječke Kozale.

RK Metković Mehanika: J. Milas, M. Marić, A. Cvitanović (K), M. Vitić, J. Čutura, Ž. Kozina (V), D. Arapović, K. Marević, L. Čupić, I. Medić, D. Raguž, J. Kežić, J. Bezer, I. Goluža, N. Džono i H. Batinović. Trener Ž. Čagalj.