U 13. kolu 1. HRL jug Metković Mehanika je ugostila posljednju ekipu na tablici Mornar iz Crikvenice koji je za Metkovce bio lak plijen (23:18).

U prvom poluvremenu Metkovci su pokazali dobru, agresivnu igru i u obrani i u napadu. Gostima je trebalo čak osam minuta za prvi pogodak. Treba istaknuti i nekoliko atraktivnih obrana Željka Kozine što je dodatno demotiviralo goste. Na odmor se otišlo pri rezultatu 11:7.

Metkoviće je vrlo dobro otvorio i drugo poluvrijeme otišavši na šest golova prednosti. Onda oko 40 minute igra Metkovića upada u krizu što koristi gostujuća momčad te su se u 44. minuti približili na samo gol zaostatka, to je ujedno najbolje što su gosti pokazali na večerašnjoj utakmici. Potom su dva brza gola Marića i Medića vratila  samopouzdanje Metkovcima, a gostima oduzima svaku nadu za obrat. Domaći su zadnjih dvanaest minuta upisali osam, a gosti tek tri pogotka za konačni rezultat 23:18.

Kod Metković Mehanike najefikasniji su bili I. Medić sa šest i M. Marić s pet pogodaka, a kod Mornara O. Lušić sa sedam pogodaka.

U 14. kolu koje se igra 6. ožujka Metkovci idu u Rijeku gdje će ih dočekati Kozala.