U organizaciji AMK Racing team Ploče danas u Metkoviću održan prvi autoslalom u sezoni 2021. u sklopu prvenstva Regije jug Kup Dalmacije. Nakon tri utrke ukupni pobjednik je Božidar Matijaš iz AKK Rogoznica. Drugo mjesto je osvojio Deni Kmetović iz AK Župa dubrovačka, a treće Tonći Matušić iz AK Ragusa racing.

Pobjednik natjecanja Fićo kupa je Nenad Gržančić koji je u svojoj Zastavi 750 danas bio najbrži na stazi nakon treće vožnje (1:12.406).

Tonći Matušić je ostvario najbolji rezultat u klasi 3 serijskih vozila do 2000 cm 3 u kojoj je drugi bio Tihomir Pažina iz Ploča, a treći Dominik Puljizević, junior Raguse. U klasi 2 serije do 1600 cm 3 najbrži je bio Dado Velašević (Citroen Saxo/Ragusa Racing) ispred Filipa Bilote iz Trogira i Boža Jovanovića Bartulovića iz Metkovića, člana Ragusa Team Ploče, koji je nastupio u Mazdi MX5.

U jakoj klasi 5 sportskih vozila do 1600 cm 3 ugodno je iznenadio Đuro Žmirak (Citroen Saxo 1,6/Ragusa Racing), koji je pobijedio ispred Điva Franića (Auto klub Dubrovnik Racing) i Ivana Sentića (Ragusa Racing), koji su nastupili sa Hondama Civic 1,6.

U klasi 1 najbrži je bio Luka Barbir (Racing Team Ploče) ispred dvojice članova Ragusa Racinga, Matea Škode i Maria Matušića, svi su nastupili u Renaultu Twingo. U klasi 4 na prva dva mjesta članovi Rogoznice, Božidar Matijaš (Zastava 750) i Ivan Grozdanić (VW Polo), a treći Nikola Vatović (Peugeot 106/Ragusa Racing). U klasi 11 Deni Kmetović (Zastava 750-1.0/Župa dubrovačka) bio je brži od Nikole Violića (Zastava 850-1.0/Ragusa Racing).

Klupski, prvi autoslalom iz Kalendara Prvenstva regije Jug osvojio je Auto klub Ragusa Racing.

Promotivna nagrada AK Racing teama Ploče je pripala Stipi Tadinu iz AK Zagorje.

Sve rezultate današnje utrke možete pogledati OVDJE.