U 16. kolu Prve županijske lige u Metkoviću Iza Vage sastali su se NK Neretva i ONK Metković. U tvrdoj i ne baš raskošnoj utakmici Neretva je pobijedila 3:0.

Iako viski rezultat može ukazivati na lakoću s kojoj je Neretva došla do novih bodova, u stvarnosti to nije bilo tako. Današnja utakmica ni po čemu nije nalikovala onoj od prije nekoliko dana kada su se Metković i Neretva sastali u 2. kolu županijskog Kupa.

Metković je igrao bunker svih devedeset minuta i svoju su priliku vrebali iz kontri i polukontri. Neretva je imala inicijativu, lopta je uglavnom bila u njezinu posjedu, pokušavali su probiti obranu gostujuće momčadi, ali je to išlo dosta teško. U prvom poluvremenu je najizglednija prilika za vodstvo Neretve bila kada je Ante Batinović pogodio gredu. Na poluvrijeme se otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu su obje momčadi počele na sličan način kao i u prvom dijelu utakmice. Metković se uglavnom branio, a Neretva napadala. Metković je uspijevao umrtviti igru, lopta je bila spora i teško se dolazilo do izglednih prilika. Tada se, u 70. minuti, dogodilo isključenje Tonća Jerkovića zbog prigovora sucu i Onkovci su utakmicu nastavili s igračem manje.

Prvi zgoditak za Neretvu postigao je u 88. minuti Mirko Marić. Tome je prethodila sporna situacija u kojoj su gosti vidjeli igranje rukom Ante Sršena u prostoru šesnaesterca s čim se nije složio sudac utakmice Mišo Krešić. Već u 90. minuti golom Frane Jerković Neretva je povećala razliku na 2:0. Isti igrač je u sudačkoj nadoknadi postigao i drugi pogodak za konačni rezultat 3:0.

S nova tri boda, ukupno 37 bodova, NK Neretva je i dalje prva na tablici, a ONK Metković s 23 boda ostao na 7. mjestu.