38. Smotra folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala održat će se od četvrtka do nedjelje (18. – 21. svibnja) u Metkoviću, istaknuto je danas na konferenciji za medije na kojoj su ovogodišnji program predstavili organizacijski tajnik Smotre Zdravko Obradović i umjetnički direktor Smotre prof. Vidoslav Bagur, uz nazočnost ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

I ovogodišnja Smotra održava se u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, a tijekom četverodnevnoga programa okupit će 35 skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije i Srbije.

Program 38. Smotre, jedine koja okuplja tradicijsku kulturu svih jadranskih županija, započinje u četvrtak U Galeriji GKS-a otvorenjem izložbe posvećene Milanu Orebu – sportašu i folkloristu koji je čuvao tradicijsku kulturu Korčule. Otvorenje plesnih nastupa održat će se u petak na Trgu kralja Tomislava u 18 sati, a ove godine će biti posvećeno plesu Promenada koji će plesati šest dječjih skupina KUD-a Metković. Poslije otvorenja, u Gradskome kulturnom središtu Metković u 19:30 održat će se prva Večer folklornih skupina, a druga je na rasporedu u subotu u 19 sati.

Smotra će tradicionalno završiti Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi sv. Ilije proroka u nedjelju s početkom u 20 sati. Uz pjevačke skupine iz doline Neretve, na koncertu će nastupiti i jedna skupina sa sjevera Italije, skupina Hrvata iz Vojvodine te pjevači iz Jelse.

Dodajmo i to kako će se u sklopu programa u subotu u Gradskome parku u Metkoviću, u organizaciji Udruge Dobra’, održati 10. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvod Eko Rural.

Foto i tekst: metkovic.hr

OGLAS