Nakon četiri dana intenzivne potrage, policija je otkrila piromana koji je 1. veljače zapalio Marka Krnjevala na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću. Tako je pravda zadovoljena na radost brojnih poklonika maškaranih svečanosti u gradu na Neretvi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Marka Krnjevala zapalio je 28-godišnji Metkovac kojemu policija nije navela inicijale. On je zbog te paljevine zaradio kaznenu prijavu “oštećenje tuđe stvari”, za što zatvorska kazna može biti i do dvije godine.

U ovom slučaju oštećeni su Ustanova za kulturu i sport grada Metkovića te Gradsko pokladno društvo, a materijalna šteta je procijenjena na oko petnaest tisuća kuna.

Spaljivanje krnje, pa i brzo otkrivanje počinitelja, postalo je glavna tema razgovora u Metkoviću. Jedni su skloni povjerovati da je brzinskom detektiranju počinitelja ovaj put pridonijela promjena na čelu MUP-a, gdje je sada Neretvanin, Vlaho Orepić.

Međutim, ta priča ne drži vodu jer je policija i do sada dobro radila kada je krnje u pitanju. Naime, nije točna informacija da počinitelj piroman koji je prije šest godina na istomu mjestu zapalio krnju nije otkriven. Otkriven je tada, samo što to policija nije javno obznanila. Pri počinjenju kaznenog djela 2010. imao je 25, a sada ima 31 godinu.

Osim pokladne figure Marka Krnjevala, koja je potpuno izgorjela, nagorio je i dio pozornice na kojoj je bio postavljen. Iako je Marko Krnjeval izgorio prije vremena, Gradsko pokladno društvo nije se dalo smesti. Na mjestu starog krnje postavljen je novi, te se maškarane svečanosti nastavljaju do Pokladnog utorka.

S. SOLDO – slobodnadalmacija.hr

 

OGLAS