Danas u 12,00 sati u Osnovnoj školi Don mihovila Pavlinovića je u sklopu  manifestacije  „Dani oca Ante Gabrića“  glazbeno-scenskim programom zaključen tjedan posvećen ocu Anti. Nizom aktivnosti škola se pridružila ovoj manifestaciji kojom mu njegov Metković  poručuje da će nam zauvijek biti uzor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Početkom tjedna učenici prvih razreda (1.a i 1.b) posjetili su Pastoralni centar „Otac Ante Gabrić“ u župi svetog Nikole i tu održali radionicu „Iz Metkovića u Bengal“ koju je osmislila i koordinirala učiteljica Katica Vladimir. Prije radionice učenici su tu obišli  stalnu izložbu posvećenu životu i radu najpoznatijega  našeg misionara. Nakon radionice svoje dojmove  izrazili su crtežima na satu Likovne kulture, a izložili su ih u predvorju škole. Na satovima  Hrvatskoga jezika i Vjeronauka učenici su se stvaralački  izražavali  crtežom,  porukom, stihom, molitvom i pismom,  a motivacija su im bili život i djelo velikog misionara.  Radove su izlagali na  razrednim panoima.

Završni dio obilježavanja  „Dana oca Ante Gabrića“ upriličen je danas,  26. veljače 2016.  godine u 12:00 sati u predvorju škole. Glazbeno-scenski program sastojao se od monologa, kazivanja poezije,  pjevanja prigodnih pjesama te projekcije filma „Život  oca Ante Gabrića“.  Odabrane stihove i prozu kazivale su učenice osmoga razreda  Anđela Volarević i Martina Menalo dok je glazbene točke izvodio pjevački zbor koji je uvježbala č.s. Marijana. Skladnim pučkim pjevanjem pjesme o ocu Anti program je uveličala pučka vokalna skupina „Borovčanke“. Na kraju programa, nazočnima je nadahnute riječi uputila č.s. Marijana Cvitanović  koja je i osmislila te koordinirala cijeli program u suradnji s Marinkom Jurković i Marinkom Tošićem.

Iz  škole napominju da su sa zadovoljstvom sudjelovali  u manifestaciji  „Dani oca Ante Gabrića“ koja promiče glas o veličini i svetosti našega oca Ante, misionara svjetskoga glasa. Njegov misionarski žar i danas, u svijetu zbunjenih i  izgubljenih svijetli kao svjetionik, ohrabruje i nudi uzor.  

os-mpavlinovica-metkovic.skole.hr

 

OGLAS