Jučer je u Vidu u organizaciji Biciklističkog kluba Metković u sklopu IX. kola Rekreativne XC lige u Dalmaciji održana utrka pod nazivom. Stazu dužine 27 km najbrže je među 118 natjecatelja iz Hrvatske, BiH i Crne Gore odvozio aktualni prvak Crne Gore Goran Cerović(BK Pljevlja) u vremenu 01:12:02 sati i time osvojio prijelazni pehar ukupnog pobjednika te manji u trajno vlasništvo. Drugi je Roko Pavlinušić (BK Vlaji Sinj) sa vremenom 01:14:34, dok je treće mjesto zauzeo njegov klupski kolega Ivan Brčić u vremenu 01:17:01.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sjajno organiziran događaj sa svih gledišta na trenutak je okupirao Vid brojnim biciklističkim ekipama i njihovim “dvokotačnim ljubimcima”.

Ovo je inače druga po redu biciklistička utrka u Vidu u čast prerano preminulog Stipe Čambera u sklopu Rekreativne lige u Dalmaciji i namjera organizatora je da ona postane tradicionalna.

Ako znamo da je u odnosu na proteklu godinu nastupilo pedesetak natjecatelja više onda je gotovo sigurno da će ova utrka ubuduće biti zabilježena u kalendarima nastupa sve većeg broja biciklista iz Hrvatske i okolnih zemalja pod univerzalnim nazivom “must go”.

Organizator se zahvuljuje brojnim sponzorima, a posebno Sportskoj zajednici Grada Metkovića čiji je Biciklistički klub Metković član od 2015. godine.

Maja Ljuba Ena (BK Faust Vrančić) pobjedinca je u kategoriji ŽENE, druga je Tanja Barišić (BBK Orlov krug), a treća perspektivna mlada Karmen Škiljić (BBK Pakoštane).

U kategoriji U20 slavio je Josip Toljan (BBK Orlov krug). Drugoplasirani je bio Mate Miletić (BK Aks), a treće mjesto zauzeo je Ivan Deronja (BK Livno).

Marin Pejdo (BK Zadar) pobjednik je kategorije 30-40. Dženis Čanjevac (BBK Orlov krug) zauzeo je drugo mjesto, dok je Ivica Cvitković (BK Vlaji Sinj) utku završio na trećem.

U kategoriji 40+ pobjednik je Joško Fržop (BBK Orlov krug), drugi je Dragan Jelinčić (BK Vlaji Sinj), dok je treće mjesto zauzeo Dario Čondrić (BK Konavle).

U neslužbenoj kategoriji 50+ slavio je Ante Saratlija (BBK Orlov krug), drugi je bio domaći favorit Luka Volarević (BK Metković), dok je treći utrku završio Saša Nikić (BK Faros).

Dio fotografija sa dodjele preuzet je od g. Denisa Peroša (denisperos.com)

 

 

OGLAS