U ponedjeljak, 29. veljače 2016. godine u Gimnaziji Dubrovnik održano je Županijsko natjecanje iz geografije. Na natjecanju je sudjelovalo 9  učenika OŠ Stjepana Radića u kategorijama petog (Marija Anković, Pavo Mijić, Marko Planinić),  sedmog (Karlo Bajo, Petar Borovac, Stipe Šutalo)  i osmog razreda (Marija Kompar, Jure Zloić). Učenici su ostvarili izvrsne rezultate, a učenica osmog razreda OŠ Stjepana Radića, MARIJA KOMPAR, osvojila je 1. mjesto i tako nastavila niz uspješnih rezultata od prijašnjih godina. Marija je i prethodnih godina predstavljala školu na državnim natjecanjima iz geografije, a ove godine osim osvojena dva 3. mjesta i to iz engleskog jezika i fizike, očekuje je još županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Sigurni smo da Marija putuje na Državno natjecanje i ove godine, pa je nastavnica geografije i Marijina mentorica, prof. Sanda Blatančić, zadovoljna postignutim rezultatima, jer su se pripreme i trud isplatile.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Pod vodstvom mentorice Marije Bukovac uspješan je bio i još jedan osmaš,  Jure Zloić koji je zauzeo 2. mjesto. Među najuspješnijim sedmašima je Stipe Šutalo(mentorica Sanda Blatančić, prof.) s osvojenim 2. mjestom, a među petašima izvrsno 3. mjesto osvojio je Pavo Mijić (mentorica Sanda Blatančić, prof.) .

I ostali natjecatelji postigli su dobar rezultat: Marko Planinić, 5.r. – 4. mjesto; Libero Mijoč,7. r. – 4. mjesto, Karlo Bajo, 7. r. – 5. mjesto, Petar Borovac, 7. r. – 6. mjesto, Marija Anković, 5. r. -10. mjesto.

Nema sumnje, OŠ Stjepana Radića je na natjecanjima iz geografije vrlo uspješna, pa od srca čestitamo učenicima i njihovim mentorima, a posebne čestitke novoj županijskoj prvakinji Mariji Kompar.

 

OGLAS