Darijo Srna ponovno je pokazao ljudsku veličinu. Kapetan Šahtara donirao je 100 laptopa za djecu u ratom pogođenom ukrajinskom području na istoku zemlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Srna je kupio laptope za djecu s posebnim potrebama , kao i za mališane koji pate od kardiovaskularnih bolesti te cerebralne paralize, a na svakom laptopu je softver posebno prilagođen djeci i njihovim potrebama.

– Predsjednik Šahtara pomaže ljudima iz Donjecka već dvije godine i to radi iz srca. Naši navijači ostali su u Donjecku, godinama su vjerovali u mene i moju momčad i sad im treba pomoć. Djeca su budućnost – rekao je Srna zaslužbenu stranicu Šahtara.

Nije ovo prvi put da kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije pomaže ukrajinskoj djeci. Ranije je donirao 20 tona mandarina , za koje je organizirao prijevoz do Ukrajine, kao i sportsku opremu te razne potrepštine.

Darijo jako dobro zna što je rat, kao dječak proživio je srpsku agresiju na Hrvatsku i suosjeća s ljudimaiz Dinbassa i Donjecka.

Šahtarova Donbass Arena nekoliko je puta granatirana, a prošle godine granate su u blizini stadiona Šahtara ubile dvojicu dječaka koji su u tom trenutku igrali nogomet. Srna i igrači odavno ne igraju u Donjecku koji je uporište proruskih separatista prenosi portal 24sata.hr

OGLAS