Jučer je u organizaciji Veslačkog kluba Neretvanski gusar, Veslačkog saveza Dalmacije te Hrvatskog veslačkog saveza održano natjecanje osmeraca pod nazivom “Neretva open 2016.”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Među brojnim natjecateljima bilo je i tu veslača iz zemalja Europske unije.

Osim što su sudjelovali u natjecateljskom programu Veslački klub Neretvanski gusar se potrudio biti pravi domaćin, tako da su ih u slobodno vrijeme poveli u fotosafari te im priredili svečani ručak u Kutima. Važno je napomenuti i zbog turističke dimenzije da su svi ovi sportaši proveli vikend u Metkoviću i time popunili smještajne kapacitete te pridonijeli razvoju našeg turizma.

Malo je reći da su gosti bili oduševljeni. Veslači iz zemalja velesila u ovom sportu ostali su u čuđenju kako ovakve uvjete za treniranje i prirodne ljepote nisu uspjeli prije otkriti. Rezultat svega toga je da će idućem godine vjerojatno biti duplo više posada nego ove godine a kako neslužbeno doznajemo iduće godine stiže nam i posada iz Engleske te dvije posade iz Danske, Slovenije.

Čestitamo organizatorima na sjajnoj organizaciji i promociji našega grada i cijele doline Neretve i sigurno je da će ovaj događaj prerasti sadašnje okvire i postati još jedan pravi neretvanski brend.

Rezultate natjecanja pogledajte u priloženim tabelama:

RezultatiNeretvaOpen2016

RezultatiNeretvaOpenPojedinacni2016 (1)

RezultatiNeretvaOpen2016

 

OGLAS