Danas je na Neretvinom pomoćnom igralištu u organizaciji BK Relaks održana 3. Dječja XC biciklistička utrka Žabica 2017. Uz puno smijeha i zabave te poneku suzu i jedan malo jači sudar na stazi rezultati su sljedeći…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U kategoriji (3 – 6) godina s pomoćnim točkovima zauzela je prvo mjesto  Erika Malezija.
Drugo mjesto pripalo je Ivanu Petkoviću, a treće Luki Žderiću.

U kategoriji (3 – 6) godina bez pomoćnih točkova, prvo mjesto zaslužila je Iva Dominiković, dok je drugo pripalo Ivanu Šetki, a Luka Ćelić našao se na solidnom trećem mjestu.

U kategoriju (7 – 9) godina vozile su se dvije utrke gdje su najbolja 3 natjecatelja iz prve utrke sudjelovala u drugoj finalnoj utrci. U prvoj utrci bilo je izrazito napeta borba između Branka Dominikovića (2 min i 29 s) i Vanese Bebić (2 min i 30 s), te Marka Talajića(2 min i 32 s). U finalnoj utrci Marko je imao kvar na biciklu koji je otvorio prostor Luki Kuranu. Konačni poredak u finalnoj utrci kategorije (7 – 9) godina prvo mjesto osvojila je Vanesa Bebić (2,25 s ), a drugo je pripalo Branki Dominiković (2,27 s), dok je  treće mjesto zauzeo Luka Kuran (2,31s).

U kategoriji (10 -14) godina borba za pozicije u 6 krugova vodila se između Karla Grmoje, Lukrecije Krstičević i Ane Taslak te su u ovom poretku i završili utrku s vremenima 3,55, 3,56 i 4,02 sekunda. Čestitamo svim dobitnicima medalja i svoj djeci koja su sudjelovala na ovogodišnjoj Žabici.

Organizaor BK Relaks zahvaljuje se suorganizatoru BK Metkoviću, Ruđi Boškoviću (Neretva Run), djelatnicima Ustanove za kulturu i sport, NK Neretvi, ŽRK Jerkovcu, KK Metkoviću, TZ Metkoviću, Zajednici športova Metković i Gradu Metković na potpori. Posebnu zahvaljuju roditeljima koji su odvojili svoje vrijeme te doveli svoju djecu na ovu biciklijadu jer bez njih i ne bi bilo Žabice.

Tekst: Dario Bukvić/BK Relaks

 

OGLAS