U derbiju kola na opuzenskoj Podvornici, Neretvanac je protiv Uskoka osvojio tri vrlo važna boda u borbi za vrh.

Pobjeda protiv Uskoka bila je jedanaesta ove sezone, skupili su Plavi već 38 bodova. Nakon što je postigao pobjednički pogodak Vodicama, Danijel Lukić je i danas bio matchwinner i to kada su istjecale posljednje minute na Podvornici, piše Dalmatinski nogomet.

U prvom poluvremenu upravo je Lukić imao svoje odlične prilike, ali nije bio priseban u završnici kada je izlazio na sigurnog vratara gostiju Milakovića. Opuzenci su u 12. minuti tražili kazneni udarac nakon pada Lukića, ali sudac je ostao nijem. Gosti su se postavili vrlo čvrsto i ambiciozno, držali su remi, a žale za odličnom prilikom Šošića u 76. minuti.

Dok se čekao posljednji zvižduk suca Bilušića, odlični Čepo danas opet u ulozi asistenta, njegova lopta pronalazi Lukića koji glavom iz blizine matira vrlo sigurnog golmana gostiju Milakovića koji je u tom momentu bio nemoćan. Dvije minute nakon toga Bačić je s 25 metara pogodio vratnicu te je ostalo 1:0.

Vrlo dobra predstava obje momčadi, iako se u prvi plan isticao glavni arbitar sa svojim lošim odlukama i procjenama, kojima je nervirao ponajviše simpatizere Neretvanca.

Plava makinja je na minus jedan od lidera, a u sljedećem kolu Opuzenci idu na Lapad, dok Uskoci dočekuju Hrvace.

Tablica