Gostovanje u Marvincima kod Sloge u 10. kolu 3. HNL Jug za Neretvu i njezina novog trenera Igora Remetića bilo je od iznimne važnosti. Utakmica je završila bez golova, a najdramatičnije po obje momčadi bilo je u sudačkoj nadoknadi.

U prvom poluvremenu obje su ekipe igrale dosta rezervirano, lopta je uglavnom kružila po na sredini terena i nije bilo nekih velikih prilika za gol.

U drugom poluvremenu Sloga je bila konkretnija. Zadnjih 20-tak minuta susreta Neretva se povukla, a domaćin je stvarao pritisak prema Neretvinoj zadnjoj liniji. Najveću priliku Marvinčani su propustili u 92. minuti. Nakon ubačaja iz kornera igrač Sloge se našao sam na petercu i njegov udarac glavom odlično je obranio vratar Brkić kojega možemo smatrati junakom utakmice.

Već u sljedećem napadu stvorila se gužva u šesnaestercu Sloge, odbijena lopta je došla do Adela Ajkunića na 6-7 metara od gola. Njegov udarac bi završio u golu da ga nije efektno blokirao domaći igrač.

Neretva je i dalje na začelju tablice, samo bod više ima Neretvanac koji je danas u Zadru izgubio 2:1. Jučer je Jadran u Pločama pobijedio Uraniju 3:0, golove su postigli dvaput Kalafatić i jednom Primorac.

U 11. kolu Iza Vage dolazi BŠK Zmaj koji je danas izgubio na svom terenu od sinjskoga Junaka 2:3. Utakmica će igrati u subotu s početkom u 14 sati.

Rezultati 10. kola:

  • Zadar – Neretvanac 2:1
  • Sloga – Neretva 0:0
  • BŠK Zmaj – Junak 2:3
  • Kamen – GOŠK 0:0
  • Jadran LP – Urania 3:0
    Hrvace – Vodice 2:1
    Primorac – Split 1:3

Tablica nakon 10. kola

Fotografija 3. HNL jug.