U petak u Otoku kod Sinja NK Neretva je u srazu s OSK-om došla do prve gostujuće pobjede (2:4) što je ujedno nastavak mini pozitivnog niza učenika trenera Marija Svaguše koji je odrađivao drugu utakmicu kazne, i drugi put „iza žice” je bio uspješan.

– Momci su bili pravi, rano visoko vodstvo donijelo je dodatno samopouzdanje, osjećala se sigurnost u svakom potezu i niti jednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje. Šteta što se na kraju ozlijedio vratar Petar Kozina, u pitanju je aduktor, vidjet ćemo još koliko je to ozbiljno – komentar je trenera Svaguše za Dalmatinski nogomet.

Prvo ime, u dobrom kolektivnom izdanju Metkovaca, bio je dvostruki strijelac Luka Anković, iznimno raspoložen za igru. Ne smiju se preskočiti lijepe realizacije Ivana Buhača za 0:1, odnosno Domagoja Zovke za 0:2. Nakon prvih 25. minuta bilo je 0:3, pa je za sve kojima je Neretva bliska ta predstava obrazac kako bi oni voljeli da izgleda momčad iz Metkovića na svakom susretu. Kompletan ugođaj za pet, osim ozljede Kozine, donekle je umanjio treći žuti kapetana Eduarda Raguža.

Trebala je nogometašima Neretve jedna ovakva pobjeda, ali neće je previše slaviti, sve se sada okreće prema novoj domaćoj zadaći, Iza Vage stiže kvalitetni Split, piše Dalmatinski nogomet.

Foto i tekst: Jurica Vukojević