Danas je odigrano šest utakmica 7. kola 3. HNL Jug u kojem je Junak pobijedio i sedmi put, Neretva i Uskok zajedno postigli 13 golova, a Jadran LP slavio u gostima kod Uranije golom Raiča iz kaznenog udarca.

Neretvina golijada Iza Vage

Neretva je danas igrala onako kako od nje očekujemo! Splićani su morali loviti rezultat već od 9. minute kada je na oštru loptu Ante Sršena, upućenu na nekoliko metara od suparničkog gola, spretno uklizao Šime Erjauc i loptu skrenuo u mrežu Splićana. Bio je to iznimno važan gol koji je dao krila Neretvi koja u zadnja dva kola dobro gradi igru, ali ne postiže golove.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Dvadesetak minuta kasnije (28′) Luka Juričić potiže svoj prvi gol na utakmici. Bio je to pravi eurogol, uputio je snažnu loptu s dvadesetak metara uz samu lijevu stativu, golman Splita je bio nemoćan…

U drugom poluvremenu Split se nije predavao. Nastojali su ovladati sredinom terena i nekako doći u priliku za gol što im je nekoliko puta i pošlo za nogom. Ali bez pravog zadnjeg udarca prema golu Emira Mulaća.

Neretva je igrala čvrsto i koristila Splitovo otvaranje. Nakon pritiska Neretvinih igrača, Luka Juričić u 87. minuti koristi grešku obrane i postiže svoj drugi gol. Neretvinu pobjedu u sudačkoj nadoknadi požrtvovno potvrđuje Dražen Glibo koji se najbolje snašao u gužvi pred Splitovim vratima. Golman je mogao samo nemoćno gledati za loptom koja je završila iza njegovih leđa.

NK Neretva: E. Mulać, L. Juričić, V. Kožul, D. Kuran, M. Crnčević (od 63′ F. Jerković), D. Glibo, A. Batinović, M. Marić, Š. Erjauc (od 75′ E. Raguž), A. Sršen (od D. Brečić), Z. Medić. Trener: Goran Galov.

RNK Split: D. Serdarević, N. Mihanović, I. A. Kralj, J. Gale, P. Kovačević, K. Kelez, D. Gabrić, A. Kaćunko, F. Barać (od 46′ I. Beović), I. Čalušić, M. Bakić (od 46′ P. Antunović). Trener Armando Marenzi.

Sudac Josip Višić iz Splita pokazao je pet žutih kartona, uglavnom za preoštar start, od čega tri Neretvinim igračima (Glibo, Juričić i Kuran) i dva Splićanima (Mihanović, Beović).

Rezultati šest utakmica 7. kola:

  • Junak – Primorac BNM 2:0 (Ješe 12′-ag, Jukić 90’+2)
  • Neretva – Split 4:0 (Erjauc 9′, Juričić 28′,87′, Glibo 90’+2)
  • Zagora – Croatia 0:1 (Knežević 42′)
  • Urania – Jadran LP 0:1 (Raič 51′-11m)
  • Uskok – BŠK Zmaj 7:1 (Pleština 12′, 46′, Mihovilović 14, Zeljković 16′, 82′, Vrdoljak 51′, Teklić 61′ // Šešlija 85′)
  • Kamen – Hrvace 2:0 (Kilić 21′, Vuksan 90’+4)

Sutra, u nedjelju igraju:

  • Neretvanac – Imotski
  • Primorac (S) – GOŠK Dubrovnik
OGLAS