Ukupno 57 skupina s oko 1500 sudionika nastupit će na 39. Smotri folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ koja se od četvrtka do nedjelje (16. -19. 2024.) održava u Metkoviću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Istaknuto je to danas na konferenciji za medije na kojoj su ovogodišnji program predstavili organizacijski tajnik Smotre Zdravko Obradović i umjetnički direktor Smotre prof. Vido Bagur, uz nazočnost ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč, prenosi metkovic.hr.

I ovogodišnja Smotra održava se u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, a tijekom četverodnevnoga programa nastupat će folklorne skupine iz Slovenije, BiH, Kosova te Hrvatske. Folklorne skupine iz Hrvatske dolaze iz 12 županija, a iz Dubrovačko-neretvanske u Metković stižu čak 23 plesne skupine.

Program 39. Smotre započinje u četvrtak u Galeriji GKS-a prigodnim programom u spomen Vlahu Paljetku – hrvatskome šansonijeru i skladatelju. Na koncertu će nastupiti vokalne skupine KUD-a Metković te Mandolinski orkestar KUD-a Metković koji je, ujedno, ovogodišnji laureat Dubrovačko-neretvanske županije. Otvorenje plesnih nastupa održat će se u petak na Trgu kralja Tomislava u 18 sati, nakon čega će se u GKS-u u 20 sati održati prva Večer folklornih skupina. Publika će i u subotu na Trgu kralja Tomislava s početkom u 18 sati moći uživati u nastupima folklornih skupina, a program se od 20 sati ponovo ‘seli’ u metkovski GKS u kojem će se održati druga Večer folklornih skupina.

U nedjelju nas na Trgu u 18 sati ponovno očekuje nastup folklornih skupina, a Smotra će tradicionalno završiti Koncertom Marijanskih pučkih napjeva u crkvi sv. Ilije proroka s početkom u 20 sati. Na tom koncertu najavljen je nastup 17 skupina, a među njima je i novoosnovani KUD Sveti Stipan iz Opuzena.

Dodajmo i to kako će se u sklopu programa u subotu u Gradskome parku u Metkoviću, u organizaciji Udruge ‘Dobra’ održati 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvod ‘Eko Rural’.

Foto: metkovic.hr

OGLAS