U poluvremenu utakmice Hrvatska – Španjolska u porečkoj dvorani Žatika održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Ako za neku godinu možemo reći da je bila rukometna onda je to 2020. Rukometaši srebrni na Europskom prvenstvu, rukometašice bronačne. Prvi put u povijesti Lijepe naše vratile su se doma s medaljom. 

Domagoj Duvnjak bio je MVP Europskog prvenstva, pa je bio MVP Bundeslige, pa je za kraj osvojio i Ligu prvaka s Kielom. Ana Debelić izabrana je u All-Star ekipu Europskog prvenstva. Napokon, Duvnjak je izabran za Sportaša godine u Hrvatskoj, rukometaši su bili najbolja momčad, a rukometašice ekipa godine.

Tea Pijević je u tijesnoj utrci nadmašila sjajnu Ćamilu Mičijević. Što je najbolji dokaz koliko je dobro branila na nezaboravnom EP-u u Danskoj. Mnogi stručnjaci upravu su nju vidjeli i kao najbolju golmanicu Eura.

Europsko srebro Line Červara posebna je stručna komisija SN-a i HRS-a nagradila kao veće dostignuće od bronce Nenada Šoštarića. Červar je 11. put primio ovo priznanje.

Kako je 2020. ipak bila posebna godina po svemu, i za hrvatski rukomet i za svijet općenito, tako je prvi puta u ovom tradicionalnom izboru dodijeljena i dodatna, posebna nagrada. Za svoje zasluge što je hrvatska ženska reprezentacija osvojila prvu medalju u svojoj povijesti, jasno broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj, nagrađen je izbornik Nenad Šoštarić, prenose Sportske novosti.

Foto: Ante Pejar/Rogotin.hr

OGLAS