Najstarija stanovnica Vida, baka Nevenka Kešina proslavila je danas 100. rođendan. Mnogobrojna rodbina prvo se okupila na misi u crkvi Gospe Snježne koju je predvodio njezin sin don Nedjeljko, a potom su iza podne druženje nastavili u Restoranu Đuđa i Mate.

Strpljivost, hrabrost i upornost obilježavaju našu slavljenicu cijeloga života. Rođena je na Malu Gospu 1923. u obitelji pok. Mate i Anice r. Markota s još dvije sestre i jednim bratom koji je stradao na križnom putu (Bleiburg). Godine 1947. se udala za Augustina Kešinu s kojim je dobila pet sinova i jednu kćer. U 53. godini je ostala udovica te je hrabro i neustrašivo podizala svoju djecu bez obzira na oskudicu i mukotrpni rad.

Sve to je urodilo najljepšim plodom: 16 unučadi, 26 praunuka i čak 2 prapraunuka. Možemo reći da ju je na taj način nagradio dobri Bog kojemu se cijeloga života obraćala.

– Znaš da ona još uvijek kuha. Kada joj sin don Nedjeljko dođe, ostavi joj spizu i ode do rodbine jer ona ne voli da ju se smeta. – čujem kako se govori za svečarskim stolom.

Baka Nevenka se nije dala smesti ni kod fotografiranja, strpljivo je ispratila svoje potomke a svatko je s njom htio ovjekovječiti ovaj trenutak. A sjetio je se i papa Franjo koji joj je poslao čestitku iz Vatikana. Župnik don Mile napominje da će sutra ujutro u 10 sati opet svi okupiti na nedjeljnoj misi u crkvi Gospe Snježne.

Na kraju je stigla i svečarska torta, baka Nevenka okružena svojom djecom je otpuhala plamičce sa svijeće s brojem 100. – Do sada smo joj govorili ‘Živila ti nama sto godina’, a od sada ćemo govoriti ‘Živila ti nama više od sto godina!’ – kažu njezini najmiliji. I mi se pridružujemo tim čestitkama: Bako Nevenka, živjela ti nama više od 100 godina!.