Svečanu promociju polaznika vojnih škola iskoristili smo i kao priliku za razgovor s najboljima od njih. Svaki na poseban način ističe zahvalnost predavačima, ali i kolegama s kojima se školovao. Zajednička im je želja i motivacija da se što prije vrate u matične postrojbe te primijene i prenesu novostečena znanja, objavio je portal Hrvatski vojnik.

Kad je riječ o 23. naraštaju Temeljne časničke izobrazbe, od 57 polaznika koji su je uspješno završili najbolji je bio poručnik Boško Šutalo, pripadnik Pukovnije Vojne policije.

– Časnička škola dodatno me izgradila kao pojedinca i kao pripadnika Hrvatske vojske. Istaknuo bih usvajanje temeljnih znanja iz područja vojne taktike, vojnog vođenja i upravljanja te vojne topografije, kao i iz ostalih specijaliziranih područja različitih borbenih rodova i rodova borbene potpore”, rekao je. Naglasio je kako smatra da je upoznavanje polaznika Temeljne časničke izobrazbe s funkcioniranjem vojnog sustava važno radi pregleda i razumijevanja harmonije funkcioniranja cjelokupnih Oružanih snaga. “Predavači su me inspirirali svojim dugogodišnjim iskustvom i interdisciplinarnim pristupom kojim su nam nastojali približiti i teorijska znanja iz svojih područja, i vlastito životno iskustvo časnika u stvarnim situacijama. Ne smijemo zaboraviti ni usvajanje praktičnih terenskih znanja u okviru Kampa razvoja vođa, tijekom kojeg su nam naši zapovjednici i instruktori primjerom pokazali ispravan odnos prema hrvatskom vojniku i djelovanje časnika u terenskim uvjetima. Smatram da u svakom sustavu postoji mjesto za napredak. Razvoj Hrvatskog vojnog učilišta, njegova modernizacija i dostizanje međunarodnih vojnih standarda izobrazbe ono je što me inspirira i govori da će iduće generacije polaznika dobivati sve kvalitetniju i moderniju izobrazbu, zaključio je poručnik Boško Šutalo.

Više možete pročitati na portalu Hrvatski vojnik.