Jučer je održana IX. po redu regata osmeraca – Neretva Open. Nastupilo je 17 posada u pet različitih kategorija. Zanimljivo je da se ove godine veslalo na 700m, 1000m i 2500m, ovisno o kategoriji u kojoj su se posade prijavljivale.

Također, bitno je spomenuti da se u petak u večernjim satima dio veslača koji su stigli na utrku, družio nakon obavljenog treninga, što je već sada postalo tradicija. Ovo su rezultati po kategorijama:

Kategorija MIX (700m)
1. BIO
2. RAM
3. NGU/Trešnjevka
4. ARG/PLZ
5.JAR
6. KOM2

Kategorija VETERANI (1000m)
1. NGU3
2. NEP
3. KOM1

Kategorija GRADOVI (2500m)
1. SPLIT (MORNAR)
2. METKOVIĆ (NGU2)
3. VUKOVAR

Kategorija ŽENE
1. JADRAN ZADAR
2. NERETVANSKI GUSAR

Kategorija OTVORENA
1. JADRAN ZADAR
2. DNB (DANUBIUS)
3. NGU1

Kao i uvijek do sada veslači Jadrana iz Zadra ponovno su slavili kao najbrža posada, što im je uspjelo 9. put, te su to proslavili već tradicionalnim skokom s mosta.

Na ovoj regati nastupili su veslači iz desetak klubova iz Hrvatske, a uz njih tu je bilo i veslača Plave zvijezde iz Boke Kotorske, Argo iz Izole, Rama iz Hercegovine, Danubius iz Novog Sada, te nekoliko veslača iz SAD-a. Tijekom odvijanja regate održala se i ‘Ergometrijada’ – prvenstvo osnovnih škola na kojima su sudjelovali učenici iz Hrvatske i Crne Gore – Kotora. Klub se nada da će ova Ergometrijada privući još veći broj učenika iz drugih dijelova Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Klub se posebno se zahvaljuje Podravci, koja je osigurala hranu za sve veslače i u petak i u subotu, i svima ostalima koji su pomogli da se regata održi. Slijedeće godine će se održati X. jubilarni Neretva Open. Što se tiče ovogodišnjih utrka osmeraca, veslači Neretvanskog gusara će nastupiti za mjesec dana na zadarskom dvoboju osmeraca,nakon toga na vukovarskom maratonu osmeraca i dubrovačkoj Semper Primus regati.