U subotu, 31.kolovoza u Vidu je održan prvi Street art Narona, objavio je HSŠKD Narona koje je bilo organizator manifestacije.

U sklopu festivala umjetnici iz Doline Neretve oslikali su zidove u centru Vida i tako uljepšali zapuštene zidove kuća i pridonijeli ljepšem izgledu samog sela.

U subotu su imali vrhunac festivala kroz dječju radionicu u jutarnjim satima, te navečer  after party uz glazbu za sve sudionike i volontere.

Dječja radionica pod nazivom “Mi dica Vida” okupila je veliki broj djece koji su kroz vodstvo Luke Marevića radili svoje autoportrete. Radionica je ispunila očekivanja naših najmlađih, te su se stare vidonjske ulice ispunile veseljem i podsjetile na neka stara vremena. Ugodno druženje uz Norilj ispunili su zvuci saksofona umjetnika Nikole Jurkovića.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su izdvojili svoje slobodno vrijeme i svojim umijećem uljepšali naše malo misto. Zbog obaveza sudionika festivala samo oslikavanje će trajati kroz 9.mjesec. Ovaj projekt potpomognut je od strane Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije, objavio je HSŠKD Narona.