Željko Anić (62) novi je trener prve momčadi RK Metković-Zalmo. Prije toga klub je postigao sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom Damirom Batinovićem.

Unatoč velikom zalaganju i napornom radu, rezultati, koji su ključno mjerilo uspjeha u sportu, nažalost nisu bili na njegovoj strani, objasnili su u Klubu svoju odluku i dodali:

S ponosom objavljujemo da je Željko Anić, iskusni rukometni stručnjak i nekadašnji vrhunski igrač, preuzeo kormilo naše prve momčadi. Anić je ušao u povijest kao prvi kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine na Mediteranskim igrama 1993. godine, a tijekom svoje bogate igračke karijere nastupao je za klubove poput Veleža, Montpelliera, te Bordeauxa u Francuskoj, gdje je postigao značajne uspjehe, danas objavio je Klub na svojoj FB stranici.

S Montpellierom je osvojio Francusko nacionalno prvenstvo i bio najbolji strijelac lige, a do danas je živio i radio u Francuskoj, gdje je s klubom Lyon kao trener osigurao plasman u najviši rang natjecanja.

Anić nije stranac rukometnoj sceni u Hrvatskoj – u prošlosti je trenirao klubove RK Čakovec i RK Metković, a posebno će ostati upamćen u Metkoviću jer je naš klub pod njegovim vodstvom u sezoni 2008/2009. zadnji put ostvario plasman u europska natjecanja.

Anić se sada vraća u Metković s jasnom misijom – voditi naš klub prema novim uspjesima. Dobro došao natrag, Željko, poručili su iz Kluba.