Bosna i Hercegovina pogođena je katastrofalnim poplavama koje su odrezale brojne gradove. U Jablanici raste broj poginulih i nestalih. Vodostaji rijeka u Hrvatskoj, posebno oko Karlovca, također su u porastu; ceste su zatvorene, a kuće u Ogulinu su pod vodom.

Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, ističe da bi katastrofa u BiH trebala imati minimalne posljedice za Metković i Opuzen. U razgovoru za središnji Dnevnik HTV-a iz Karlovca rekao je kako se situacija u Ogulinu polako poboljšava.

“Pratimo sve što dolazi iz uzvodnih područja susjednih zemalja, uključujući Mađarsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, svjedočimo katastrofi koja se dogodila, ali ne očekujemo veće posljedice niti ugrozu u Donjoj Neretvi, odnosno na području Metkovića i Opuzena.

Naše kolege na splitskom području su u punoj pripravnosti i po potrebi će reagirati, ali trenutačne procjene ukazuju na to da ne bi trebalo biti veće ugroze na području Donje Neretve u Republici Hrvatskoj”, zaključio je Đuroković za Dnevnik HTV-a.