Supružnicima s Kosova koji su krenuli na privremeni rad u Njemačku, u luksuznom BMW-u na GP Karasovići, je pronađenoukupno 63 665 komada tableta, objavio je Dubrovački dnevnik.

Naime, oni su krenuli na privremeni rad u SR Njemačku, a pri pokušaju ulaska u Republiku Hrvatsku, službenici Carinske uprave i Granične policije na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu obavili su i kontrolu njihova luksuznog osobnog vozila, u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora.

Tijekom pregleda, u podvožju luksuznog vozila uočena je, ispod zaštitne plastike, crna materija koja izvorno nije dio tog vozila, da bi se detaljnijim pregledom utvrdilo da se između šasije i motora nalazi skrivena crna PVC-vrećica. Ona je bila ispunjena većom količinom blister-pakiranja tableta koje sadrže tvari koje se, inače, nalaze na posebnom Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Nakon provedene krim-obrade privedeni su dežurnom državnom odvjetniku, na prijedlog kojeg im je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana, s mogućnošću da se produlji do ukupno pola godine. Dobili su i mogućnost obrane sa slobode uz uvjet da svaki od supružnika u Državni proračun uplati jamčevinu u iznosu od po 15 tisuća eura, objavio je Dubrovački dnevnik.

Foto: Carinska uprava