Sinoć je u Omišu završeno jedanaesto izdanje Grand Gourmet – festivala i međunarodnog natjecanja konobara, barista, barmena i restorana, koje je trajalo od 4. do 7. studenoga 2025.

Individualna natjecanja pružila su sudionicima priliku da pokažu svoje vještine i kompetencije u različitim ugostiteljskim disciplinama, dok je posebnost timskog natjecanja bila u zajedničkom radu kuhara i konobara. Kuhari su pripremali zadana jela za četiri osobe – od hladnog predjela do deserta – dok su konobari poslužili jela uz razne aperitive te crna, bijela i desertna vina na poseban ugostiteljski način.

Naša škola, Srednja škola Metković, natjecala se u disciplini Chef’s Table. Učenici Antonio Obšivač i Josip Bebić ostvarili su izniman uspjeh – svaki je pojedinačno osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju. Osim toga, zajedničkim radom u paru konobar – kuhar pokazali su izvanrednu koordinaciju, točnost i profesionalnost u pripremanju i posluživanju jela i pića te su osvojili prvo mjesto i plaketu Chef’s Table Junior Gold.

Njihovi mentori bili su Dana Paponja i Rade Nikoletić.