U župi Kraljice neba i zemlje u Pločama idući tjedan prigodom Jubilarne godine Božjeg milosrđa od 11. do 13. travnja (ponedjeljak, utorak i srijeda) pater MARKO GLOGOVIĆ, voditelj pavlinskog apostolata za život, predvoditi će duhovnu obnovu.

Pater Marko Glogović, rođen 1976. u Zagrebu. Nakon klasične gimnazije odlazi u Poljsku, gdje završava bogoslovni studij na Papinskoj teološkoj akademiji u Krakovu. Provincijal je reda Pavlina u Hrvatskoj. 1999. g. osnovao je Apostolat za život odnosno udrugu “Betlehem”, te pokrenuo mnoge molitvene zajednice i pro-life inicijative; gostovao u preko 700 mjesta. Udruga vodi pet kuća samohranih majka i djece. Voditelj je mnogih duhovnih obnova i autor nekoliko desetaka knjiga i molitvenika. Osmislio je pokret mladih za predbračnu čistoću, savjetovalište za osobe ranjene pobačajem, pokretač je spomen obilježja nerođenima, borac je protiv obiteljskog nasilja, moli za brakove dotaknute neplodnošću. Godišnje njegova udruga spasi stotine djece određene za abortus. Snažno promiče Milosrđe Božje i kroz molitvene i humanitarne projekte dopire do mnogih duša.

Tijekom duhovne obnove skupljamo novčani prilog za apostolat za život; pelene i hranu, te ostale potrepštine, kao djela ljubavi u Godini milosrđa. Mogućnost kupnje knjiga, krunica za život. Udruga „Betlehem vodi 5 kuća za samohrane majke i djecu u Hrvatskoj.

U sklopu ove duhovne obnove planira se i pokretanje udruge Betlehem za područje Doline Neretve koja će raditi na zaštiti i promociji života od njegova začetka kroz molitvu, karitativnu djelatnost i edukaciju.

Program duhovne obnove:

PONEDJELJAK – 11. travnja
18 sati – Euharistijsko klanjanje s molitvom krunice Božjeg milosrđa
19 sati – Sv. misa – Na kraju mise blagoslov s moćima sv. Faustine Kowalske

UTORAK – 12. travnja
10 – 12 sati – Mogućnost sv. ispovijedi, osobne molitve i razgovora s Voditeljem.
18 sati – Nagovor o Božjem milosrđu
19 sati – Sv. misa – Na kraju sv. mise susret s članovima za osnivanje Udruge Betlehem

SRIJEDA – 13. travnja
10 – 12 sati – Mogućnost sv. ispovijedi, osobne molitve i razgovora s Voditeljem
18 sati – Euharistijsko klanjanje s molitvom krunice Božjeg milosrđa
19 sati – Sv. misa s molitvom za bolesne

Foto: Neja Markičević/CROPIX