Nakon nekog vremena Ornitološko društvo “Brkata sjenica” vraća se terenskim aktivnostima budući su pisanje izvješća sa terenskih obilazaka priveli do kraja pa će ove jeseni imati razne aktivnosti što će biti prezentirano na njihovoj facebook stranici.

Prva aktivnost je kao i dosadašnjih godina u ovo vrijeme prstenovanje ptica koje započinje prvi vikend nakon 20.07.2016. godine, kada službeno započinju prstenovanje u jesenjoj selidbi ptica. Ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u kampu „Brkate sjenice“ i pomognu im prema svojim mogućnostima u prstenovanju (roditelji slobodno dovedite djecu), a volonteri „Brkate sjenice“ uputit će vas u tajne prstenovanja, raspoznavanja ptica, načina obrade ptica pri prstenovanju itd. Lov i prstenovanje ptica obavljaju u jutarnjim satima najdulje do devet sati u ovom periodu radi vrućine, budući su ptice za vrijeme vrućine manje aktivne. Za one koji ne znaju kamp se nalazi između Metkovića i Vida sa lijeve strane nasipa kad idu od Metkovića oko stotinjak metara prije „tunbina“

Imali su prije nekoliko dana poziv od našeg sugrađanina Kreše Martića da je njegov radni kolega pokraj željezničke pruge na ulazu u Komin uočio ranjenu veliku sovu ušaru pa su odmah reagirali i otišli po istu. Nakon što su pticu donijeli i izvršili pregled ustanovili su da je to mlada ušara koja nije ranjena već je precijenila svoje mogućnosti i ranim izlijetanjem iz gnijezda došla u opasnost. Volonteri brinu o mladoj ptici i nakon što ojača pustiti će je na područje na kojem smo je našli. Uz fotku ušare koju prilažu žele zahvaliti našim sugrađanima koji evo daju svoj doprinos očuvanju ptičjeg svijeta ove naše lijepe delte Neretve.