Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA i ove godine organiziraju Zlatnu naranču – izbor najboljih primjera ruralnog turizma u našoj Županiji.
Riječ je o nastavku projekta kojim se želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitenog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma. Podsjećamo, prošle godine je prvu nagradu dobila Seoska kuća Čilipi, drugu nagradu Seosko domaćinstv Musladin i Agroturizmu Laptalo, a treću Restoran Lopoč iz Momića.
Ovim putem pozivaju se svi poslovni subjekti koji se bave nekim oblikom ruralnog turizma da se jave svojim gradovima, općinama ili turističkim zajednicama mjesta kojem pripadaju te zajedno s njima ispune prijavu te prikupe prateću dokumentaciju za ovaj natječaj. Prijavu prema organizatoru podnosi jedinica lokalne samouprave ili lokalna turistička zajednica, koje i same mogu predložiti kandidate za koje smatraju da mogu konkurirati za nagradu.
Poziv je otvoren od 03. travnja do zaključno 17. travnja 2019.
Pravilnik za ocjenjivanje i izbor kandidata za godišnju nagradu Zlatna naranča – najbolji primjeri ruralnog turizma u DNŽ može se pronaći na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.
Najbolje će birati ocjenjivačka komisija u dva kruga izbora – u prvom će se na temelju prijava i tražene dokumentacije izabrati do 15 finalista, između kojih će se potom, provjerom na terenu, izabrati pobjednici.
Pobjednici osvajaju:
- nagrada – Zlatna povelja, statua te novčana nagradu u iznosu od 5.000,00 kn
- nagrada – Srebrna povelja te novčana nagrada u iznosu od 3.000,00 kn
- nagrada – Brončana povelja te novčana nagrada u iznosu od 2.000,00 kn
Dobitnici posebnih nagrada u kategorijama:
- Atrakcije u ponudi ruralnog turizma
- Tradicijski proizvodi
Dobitnici osvajaju priznanje te novčanu nagradu u iznosu od 3.000,00 kn.
Za sva dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na telefon 638-451 ili mail info@dunea.hr, a detaljnije informacije mogu se pronaći na www.dunea.hr
U nastavku možete pronaći potrebnu dokumentaciju: