Na nedavno održanom sajmu Eko rural u Gradskom parku svoje proizvode izlagala je i Metkovka Tina Mijoč. Lepršav i kreativan izlog, ispunjen prirodnom kozmetikom nije mogao ostati neprimijećen te nas je potakao na kratki razgovor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

– Prirodna kozmetika je moj hobi već tri godine, a sve je počelo u igri. Prve sapune bez sintetičkih dodataka izradila sam za sebe i svoje prijatelje i oni su bili oduševljeni. Meni je to bio poticaj da nastavim, kaže nam Tina o svojim počecima proizvodnje prirodne kozmetike. Nakon toga je svoje proizvode počela izlagati na sajmovima koji su specijalizirani za eko-proizvode.

Tina u okviru svog OPG-a nudi tri osnovna proizvoda: sapun, melem i maslac za njegu tijela. – Sve što proizvodim je od prirodnih sastojaka. Sapune radim u hladnom procesu. Osnova je maslinovo ulje, domaća svinjska mast i macerati od lavande, ružmarina, nevena i ruže koje sama pravim. Uz ova četiri još proizvodim sapune sa aktivnim crnim ugljenom koji služi za čišćenje lica, te od kokosova ulja za detoksikaciju i himalajske soli za piling kože.

Osim različitih vrsta sapuna, Tina proizvodi i dvije vrste melema koji se baziraju na pčelinjem vosku i ulju od lavande, odnosno nevena. – Melem od nevena djeluje smirujuće na kožu i pokazao se dobar kod dječjeg osipa i zato ga često traže majke za svoju djecu, kaže Tina.

Za suhu i oštećenu kožu Tina preporučuje maslac za tijelo čija je osnova shea (karite) maslac koji je prirodno bogat vitaminima A, E i F i ulje od nevena.

U jednoj od izloženih korpica prijetili smo male loptice različitih boja. – To su pjenušave kuglice za kupanje koje u sebi sadrže sodu bikarbonu. Dakle, prirodne kupke koje se razgrađuju i vrlo su pogodne za one koji se vole opuštati u vodi.

– Sve radim u kućnoj radinosti i to je neko moje kreativno zadovoljstvo, zaključuje Tina čije proizvode možete pronaći i naručiti na FB stranici Prirodna kozmetika OPG Mijoč i na Instagramu.

OGLAS