Prošla nedjelja bila je sadržajna za članove BK Metković. U Širokom Brijegu vozilo se 5. Kolo Spark MTB lige Hercegovine, a u Stankovicima 1. kolo XC zimske lige Dalmacije. Oni s manje natjecateljskog duha vozili su biciklijadu u sklopu projekta „Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija uskotračne pruge Ćiro“.
U organizaciji BK Široki voženo je 5. Kolo Spark MTB lige u Širokom Brijegu. U ovoj uphill utrci dugoj 10 km od metkovskih biciklista najbolje se snašao ALEN LIKOVIĆ koji je u kategoriji juniori osvojio srebrenu medalju i tako se u ukupnom poretku popeo na 3. mjesto. JOSIP KIRIDŽIJA je u kategoriji veterani osvojio nezahvalno četvrto mjesto, al je u ukupnom poretku ostao drugi, te će se u zadnjem kolu spark mtb lige u Neumu boriti za zlatno odličje ukupnog poretka. U kategoriji početnici MARKO TALAJIĆ dopedalo je sedmi, a PETAR ZLOIĆ deveti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

​U Stankovicima se vozio MTB maraton „Kuda idu divlje svinje“, a to je ujedno bilo i 1. Kolo XC zimske lige dalmacije. Na stazi dugoj 30 km okupilo se preko 170 natjecatelja iz cijele Hrvatske. LUKA VOLAREVIĆ osvojio je 14. mjesto u kategoriji 40+, a ANDREAS DOMINIKOVIĆ 34. mjesto u kategoriji 30-40. Poradi problema s puknutom gumom ANTE BROZOVIĆ je morao odustati od utrke. Od ove godine liga se vozi po novom rekreativnom pravilniku HBS-a, a slijedeća utrka je na rasporedu 15.11.2015.g. u Drnišu, gdje će se voziti uspon na Prominu.

​Udruga za promociju biciklizma „Hercegovina bike“ uz financijsku potporuJapanske agencije za međunarodnu suradnju – JICA organizirala je biciklijadu u sklopu projekta „Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija uskotračne pruge Ćiro“.
Više od 150 biciklista iz BiH I Hrvatske vozilo je trasom stare uskotračne željezničke pruge od mjesta Hutovo do špilje Vjetrenica. Biciklisti su imali kraće pauze pored starih željezničkih postaja, a u Ravnom i Zavali za sudionike je bio upriličen prigodan program. Cilj ovog projekta je bio doprinjeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine turističkom ponudom biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom „Ćiro“.

OGLAS