U utorak je u Arheološkom muzeju Narona održano predavanje i tematska radionica o izradi i pečenju keramike na neolitički način u sklopu zatvaranja izložbe Izrada i pečenje keramike na neolitički način.

Autor izložbe, viši kustos Arheloškog muzeja Istre Romuald Zlatunić održao je predavanje i vodio dvije radionice koje su se održale u jutarnjem i popodnevnom terminu. U jutarnjem terminu na radionici su sudjelovali učenici trećeg razreda Osnovne škole Stjepana Radića u pratnji učiteljica Marijane Curić, dok je popodnevna radionica bila namijenjena nešto starijim polaznicima radionice, studentima i svim ostalim zainteresiranim osobama.

– Ovom prilikom moramo pohvaliti naše najmađe sudionike radionice koji su s nesmiljenim žarom prionuli na izradu keramike i malih figurica od gline te svojom zaigranošću i smijehom uveselili prostore našeg Muzeja. Posebna zahvala ide Čazmatransu koji nam je ljubazno  izišao u susret te omogućio besplatan prijevoz svih sudionika radionice, poručuju iz AM Narona.

Foto: AM Narona