Paketi s Amazonovim logotipom zadnjih nekoliko dana prolaze kroz Novi sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Iz toga se da zaključiti da su Hrvatska pošta i najveća online trgovina na svijetu ugovorili suradnju u distribuciji paketa za hrvatsko tržište. Tu informaciju ne žele komentirati u Hrvatskoj pošti, a zasad nema komentara niti iz Amazona.

Poslovni dnevnik u današnjem broju donosi da je Amazon sredinom ovog mjeseca počeo ekskluzivnu suradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište s perspektivom pokrivanja i tržišta susjednih zemalja, prije svega Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore. No, također nisu dobili službenu potvrdu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na upit Jutarnjeg lista, Jo Kempen, izvršna direktorica korporativnih komunikacija Hrvatske pošte odgovorila nam je na direktno pitanje o suradnji s Amazonom tek da Hrvatska pošta ima sve više partnera – web trgovaca za koje dostavlja.

“Ne smijemo ih pojedinačno navoditi, niti otkrivati bilo kakve detalje ugovora. Činjenica je da je naš Novi sortirni centar jedinstven na ovom području te da svi ozbiljni potencijalni partneri koji žele obići naš pogon, dobiju tu priliku. Mi smo jako orijentirani na web trgovce, kako globalne, tako i nacionalne”, kaže Kempen.

Više na novac hr.

OGLAS