U godini u kojoj obilježava 75 godina umjetničkog djelovanja Ansambl LADO održao je večeras, 20. ožujka u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Metkoviću korizmeni koncert O, Isuse daj mi suze, izvodeći pjesme s istoimenog albuma koji je 2013. nagrađen Porinom za njabolji album duhovne glazbe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Odjeveni u korizmeno ruho iz Brodskog Posavlja umjetnici Ansambla su izveli korizmene pjesme s područja Slavonije, Srijema i Baranje koje je zapisao etnolog i umjetnički voditelj Ansambla Krunoslav Šokac a obradio Dražen Kurilovčan. Dirigent je bio Jurica Petar Petrač.

Program su započeli korizmenim napjevom iz Srijema Oslobod’ me Bože te nastavili pjevajući još 17 znakovitih korizmenih napjeva: Gospin plačSveta Djevo MarijoMarija pod križemKad je Isus križ nosioO, puče moj ti žudinski i druge te završili napjevom iz Baranje O, Isuse daj mi suze. (Videozapis početka koncerta možete pogledati OVDJE.)

Kako su i napisali u najavi koncerta, večerašnji korizmeni program bio je iznimna umjetnička i duhovna priprema za Veliki tjedan i svetkovinu Uskrsa.

 

 

 

 

 

OGLAS