Učenik sedmoga razreda OŠ Stjepana Radića Metković, Ante Obradović osvojio je drugo mjesto na 64. Državnom natjecanju mladih tehničara u kategoriji Obrada materijala.

Natjecanje mladih tehničara, najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca Hrvatske, održalo se u Primoštenu 2. do 4. svibnja 2022. godine.

Sudionici natjecanja bili su učenici osnovnih škola od petog do osmog razreda i članovi klubova mladih tehničara. Na državnu razinu pozvano je 244 natjecatelja. Učenici su se natjecali u 13 različitih kategorija. Natjecanje se sastoji od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine i predstavljanja izrađene tehničke tvorevine.

Ante Obradović je predstavljao je Dubrovačko-neretvansku županiju u navedenoj kategoriji. Nakon uspješno riješenog testa u poznavanju sadržaja tehničke kulture, te osam satne izrade tehničke tvorevine vješto je i predstavio svoj izrađeni bager. Ukupan zbroj bodova doveo ga je na drugo mjesto od ukupno 21. natjecatelja. Njegova mentorica je Marina Nikolić, učiteljica tehničke kulture.

Sudjelujući na natjecanjima mladih tehničara, učenici već u osnovnoj školi stječu ozbiljna iskustva iz područja tehnike i tehnologije, što ih može motivirati za izbor budućeg inženjerskog zvanja i nastavak karijere u tehničkom području.