Na svečanoj Akademiji povodom Dana Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu je 02. srpnja 2024. Anti Štrbiću, poznatom ugostitelju iz Ploča, uručena Plaketa “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem, prenosi Dubrovniknet.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prvi restoran „Teta Olgu” otvorio je 24.12.1974. te uskoro obilježava pedeset godina rada u obrtništvu. Nakon toga slijedile su razne lokacije i poslovni prostori da bi na kraju kupio vlastiti poslovni prostor i otvorio poznati lokal „Fulin” smješten na pločanskoj rivi. Treba naglasiti kako je svoju zasluženu mirovinu zamrznuo da bi i dalje vodio restoran.

Ante Štrbić Fulin prvi je predsjednik Udruženja obrtnika Ploča, a bio je član Upravnog odbora ovog Udruženja u četiri mandata.

Sudjelovao je i u radu Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, gdje je bio dopredsjednik Obrtničke komore županije i član Upravnog odbora u dva mandatna razdoblja. Bio je i predstavnik Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske u Skupštini Hrvatske obrtničke komore. Vrlo aktivan je bio i u radu ceha ugostitelja, te je i u cehovima obnašao vodeće funkcije. Bio je član komisija za majstorske ispite i za ispite o stručnoj osposobljenosti, a kroz njegov lokal prošlo je mnoštvo učenika, koji danas rade u struci ili vode vlastite obrte. Sudionik je Domovinskog rata čiji je kraj dočekao s činom poručnika. Dobio je Spomenicu domovinske zahvalnosti, a član je i braniteljske udruge gdje je jedno vrijeme bio dopredsjednik.

Ante Štrbić dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad: Nagrada grada Ploča za životno djelo, Priznanje Udruženja obrtnika Ploča, Povelja Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, Priznanje 116 brigade i mnoga druga.

Obnašao je mnoge volonterske dužnosti u Pločama. Tako je bio: dugogodišnji predsjednik Turističke zajednice grada Ploča, predsjednik vijeća Pučkog učilišta, predsjednik NK Jadran, dopredsjednik RK Dalmatinke…

OGLAS