U sklopu 24. Split Maratona održana je utrka na 5 km pod nazivom Trofej Slobodne Dalmacije, okupivši oko 380 trkača različitih dobnih skupina. Uzbudljiva natjecanja donijela su iznenađujuće rezultate, a među ženama i muškarcima istaknuli su se domaći natjecatelji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Kod žena, apsolutnu pobjedu odnijela je Tea Faber iz Hrvatske s vremenom od 18 minuta i 46 sekundi, dok je kod muškaraca prvo mjesto zauzeo Metkovac Ante Živković s impresivnim vremenom od 16 minuta i 22 sekunde, objavio je portal Dalmacijanews.

Utrku na 10 kilometara osvojili su Nataša Šustić i Caleb Greenwich.

U ženskoj kategoriji, iza Tee Faber, slijede Yazmin Vallejo iz Meksika s vremenom od 19:07, te Naomi Manđeralo (Hrvatska) s vremenom od 20:21. Kod muškaraca, iza Ante Živkovića nalazi se Marko Prlić (Hrvatska) s vremenom od 16:27, te Leon Milner (Hrvatska) s vremenom od 17:33.

Osim glavnih pobjednika, čestitke su upućene i ostalim trkačima koji su sudjelovali u ovom izazovu. Svečanost dodjele nagrada bila je obogaćena zahvaljujući medijskom pokroviteljstvu Slobodne Dalmacije, koja je osigurala prigodne nagrade za sve pobjednike po kategorijama, kao i za apsolutne pobjednike.

Foto: Split Maraton

OGLAS