Antonio Oršulić (17) iz Metkovića, učenik trećeg razreda Srednje škole Metković, osvojio je drugu nagradu na državnoj razini na sedmom foto natječaju Volim svoju županiju 2022. i prvu nagradu na razini Dubrovačko-neretvanske županije.

Fotografije na natječaj su slali amaterski i profesionalni fotografi iz cijele Hrvatske, a žiri u sastavu: fotografkinja Mare Milin, Franca Moscarda iz Istarske, Petra Vadlja iz Međimurske i Davor Pavić iz Splitsko-dalmatinske županije je izabrao po jednu najbolju na razini županije te među njima tri nabolje na državnoj razini.

Prva tri mjesta prema mišljenju stručnog žirija zauzele su fotografije:

1. Zamagljen, Mary Crnković Pilaš – Grad Zagreb

2. Čuvar stada, Antonio Oršulić – Dubrovačko-neretvanska županija

3. Snježna kapelica, Goran Lončar – Vukovarsko-srijemska županija

Ova nagrada za mene znači puno, motivira me na daljnji rad s kojim sam počeo prije dvije godine u srednjoj školi kroz projekt ‘Matematika u fotografiji’ koji je vodio prof. Josip Cvitanović. Nakon toga sam kupio vlasititu opremu i počeo se baviti fotografiranje iz hobija, u slobodne vrijeme. – kazao nam je Antonio koji je za motiv odabrao dobro nam poznatog pastira i njegovo stado ovaca na bajeru u Vrbovcima.

Prema dosadašnjoj praksi, najbolje fotografije će biti izložene na zajedničkoj izložbi koju će organizirati Hrvatska turistička zajednica.